Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС Литви зробили тривожну заяву: Україну можуть змусити піти на переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Литви зробили тривожну заяву: Україну можуть змусити піти на переговори з РФ

Глава МЗС Литви заявив, що Україну можуть змусити на переговори із Росією. Але це буде не її вибір

24 листопада 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Існує великий ризик, що Україна виявиться мимоволі втягнутою у мирні переговори з Росією. Це станеться у тому випадку, якщо союзники не забезпечать Київ зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "LRT" висловив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише "Bloomberg".

У МЗС Литви зробили тривожну заяву: Україну можуть змусити піти на переговори з РФ

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото: з відкритих джерел

За словами глави МЗС Литви, відсутність у Києва ракетних систем і боєприпасів, а також багатомісячний процес прийняття рішень у ЄС можуть поставити Україну в становище, в якому вона не матиме іншого вибору, окрім як просити миру, сказав він, наголосивши, що "це не буде вибір України".

"Україна, яку ми знаємо, та Україна, якій ми допомагатимемо, поки дихаємо, ніколи не піде на переговори з терористами. Але реальність може бути саме такою", — висловився Ландсбергіс.

Міністр висловив розчарування тим, що допомога США блокується республіканцями, а колеги по Європейському Союзу не в змозі надати українському народові достатньо снарядів.

"Виглядає комічно, коли КНДР допомагає Росії більше, ніж ЄС в Україні", – обурила глава МЗС Литви.

Варто зазначити, що кілька днів тому Ландсбергіс на Раді глав МЗС Євросоюзу назвав заклики до припинення вогню в Україні зараз — "ганебною пропозицією", порівнявши це з тим, як нагодувати ведмедя та запросити його повернутися пізніше.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що представники США та Євросоюзу почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів із Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи можуть у 2024 році розпочатись переговори України та РФ: що стане вирішальним чинником.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини