Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МВС розповіли, яку відповідь готує Україна у разі повторного вторгнення з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС розповіли, яку відповідь готує Україна у разі повторного вторгнення з Білорусі

У разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч безпосередньо на кордоні

12 жовтня 2022, 16:00 comments1543
Поділіться публікацією:

У разі вторгнення з півночі противник отримає відсіч безпосередньо на кордоні. До того ж, абсолютно весь периметр кордону з Білоруссю дуже щільно замінований, що стане неприємним "сюрпризом" для непрошених гостей. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко під час брифінгу у Military Media Center.

У МВС розповіли, яку відповідь готує Україна у разі повторного вторгнення з Білорусі

Кордон України та Білорусі. Фото: з відкритих джерел

Ігор Бондаренко пояснив, що сьогодні Україна змушена оборонятися і з боку Білорусі, бо ворог використовує територію цієї країни. Вже були прецеденти, коли Росія використовувала територію та інфраструктуру Білорусі для вторгнення в Україну і зараз активно використовує цю країну для обстрілу українських міст.

За словами заступника міністра, якщо з боку Білорусі ворог повторного вирішить атакувати українську територію та почне вторгнення, то Україна дасть гідну відповідь прямо на кордоні. Великі втрати противнику забезпечені.

Бондаренко уточнив, що українські військові постійно готуються і, якщо порівняти рівень готовності до можливого вторгнення з Білорусі, який був у української армії у червні з рівнем готовності у жовтні, то він зріс у рази.

"Мінування – це заходи оборонного характеру. Ми це робимо, щоб ворог зрозумів, що відсіч буде надана, і не буде ситуації, як у лютому, коли ми розраховували на дотримання практики добросусідських відносин, але отримали інший сценарій", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мирні переговори між Києвом та Москвою у глибокому ступорі: що має статися, щоб вони поновилися. Відповідь на це запитання наше видання шукало разом із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини