Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Москві знали про операцію ЗСУ у Курській області: The Guardian дізналося нові деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Москві знали про операцію ЗСУ у Курській області: The Guardian дізналося нові деталі

Москва не зуміла підготуватися до прориву кордону ЗСУ

сьогодні, 10:47
Поділіться публікацією:

Російське військове командування здогадувалося, що Генштаб ЗСУ може зважитися на операцію в Курській області. Більше того, росіяни протягом кількох місяців розробляли плани, як не допустити прориву кордону українськими військами та просування їх територією Росії. Документи вилучено на залишених російських позиціях у регіоні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує The Guardian.

У Москві знали про операцію ЗСУ у Курській області: The Guardian дізналося нові деталі

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, розкриття інформації робить сум'яття серед російських військ після настання України на початку серпня ще ганебнішим.

Документи, надані The Guardian, також показують, що у російській армії не все добре з моральним духом. Війська в Курській області були готові прийняти бій.

Зазначається, коли 6 серпня українська операція розпочалася, багато російських солдатів залишили свої позиції, і протягом тижня Україна повністю взяла під контроль Суджу.

"Вони втекли, навіть не евакуювавши і не знищивши свої документи", — сказав член групи спеціальних операцій, який вилучив файли.

Під час хаотичного відступу російських військ українці захопили сотні російських солдатів, багато з яких були призовниками, від яких зазвичай не чекають на участь у боях. Батьки одного із призовників з другої роти, згаданого в документах, записали в серпні сльозливе відеозвернення, назвавши його своїм 22-річним сином Вадимом Копиловим, заявивши, що його було взято в полон неподалік Суджі, і закликавши російську владу обміняти його.

ЗМІ зазначає, документи дають уявлення про російську тактику за останній рік, в одному випадку йдеться про необхідність створення хибних траншів і позицій, щоб спантеличити українські розвідувальні безпілотники.

"Необхідно створити моделі танків, бронетехніки та артилерійських установок, а також манекени солдатів, і їх слід періодично переміщувати", — йдеться в одному із наказів.

Командирам підрозділів надано вказівки забезпечити щоденне нав'язування солдатам російських державних ЗМІ для підтримки їхнього "психологічного стану".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський вважає, що план спрацьовує: яке завдання зараз виконує Курщина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини