Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, як росіяни скористалися підривом Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, як росіяни скористалися підривом Каховської ГЕС

Ганна Маляр заявила, що росіяни скористалися підривом Каховської ГЕС для посилення режиму в окупації

14 червня 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

Російські окупанти скористалися наслідками підриву Каховської ГЕС для посилення режиму на тимчасово окупованій території Херсонської області. Як передає видання "Коментарі", про це у своєму Telegram-каналі заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

У Міноборони розповіли, як росіяни скористалися підривом Каховської ГЕС

Анна Маляр. Фото: із відкритих джерел

"Зокрема, з початком масової евакуації населення із затопленої місцевості командування російських окупаційних військ запровадило додаткові жорсткі фільтраційні заходи щодо виявлення громадян із проукраїнськими настроями", — пише Ганна Маляр.

За словами заступника міністра оборони, на блокпостах окупанти змушували цивільних платити значні суми грошей та віддавати цінні речі, а також коштовності. Також відбирали українські паспорти, свідоцтва про народження та інші документи, отримані в Україні. Зокрема викрадали особисте майно громадян із покинутих власниками приміщень.

"Водночас представники російських окупаційних адміністрацій під час зйомок пропагандистських відеороликів так званими журналістами цинічно заявляли про нібито здійснення успішної організованої евакуації цивільного населення, хоча жодних практичних заходів для цього вжито не було", — додає Маляр.

Волонтерам ворог забороняв виконувати свою роботу щодо надання постраждалим гуманітарної допомоги — їжі, одягу, ліків, води тощо.  

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви Володимира Путіна – чого вже почав боятися диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у РФ не закінчуються ракети із західними компонентами: чому не спрацьовують санкції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar/846
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини