Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного

Заступник міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що наполовину вже готовий кабінет військовозобов'язаного

27 лютого 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Міноборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі поточного року. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра оборони Катерина Черногоренко.

У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов’язаного

Електронний кабінет військовозобов'язаного. Фото: із відкритих джерел

"Ми плануємо на початку другого кварталу запустити таку можливість, як тільки закон набуде чинності. Це достатньо короткий термін, для подібних інструментів можна сказати миттєвий", — заявила Катерина Черногоренко.

За її словами, в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації і далі ці дані уже будуть використовувати ТЦК.

Заступниця міністра оборони також пояснила, що ухвалений Верховною Радою законопроєкт №10062 про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників в системі "Оберіг".

Катерина Черногоренко наголосила, що це дозволить наповнювати "Оберіг" за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій. 

"Не потрібно буде нести купу документів. Ми зможемо отримувати ці дані в режимі реального часу з інших реєстрів", — заявила чиновниця.

Також заступник міністра зазначила, що реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО.

"Він розміщений на території України. Це важливо зазначити й сказати, що цей реєстр буде знаходиться на території України. Він вже розгорнутий, вже працює, вже отримав комплексну систему захисту інформації", — сказала вона.

Катерина Черногоренко підкреслила, що буде також запроваджено можливість подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи посилиться мобілізація після ухвалення нового закону: у ТЦК дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

27 лютого 2024, 11:18

Когда хакеры вскрывают защиту Пентагона, или крупных банков, их находят и либо наказывают, либо берут на работу. Стандартный сценарий. А что будет хакеру за взлом украинской базы военнообязанных? То же, что и за все действия россии в Украине. На кого работает наш шапитолий?


Новини