Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, коли очікують на запуск закону про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, коли очікують на запуск закону про мобілізацію

У Міноборони розраховують, що на запуск закону про мобілізацію піде трохи більше місяця

16 січня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Найближчими тижнями Верховна Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію, а незабаром почнеться і його реалізація. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступник міністра оборони Наталія Калмикова.

У Міноборони розповіли, коли очікують на запуск закону про мобілізацію

Міноборони України Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра зазначила, що нова редакція опиниться у Верховній Раді "в найкоротші терміни". Тепер вона має пройти певний шлях узгодження в уряді. На уточнююче питання, про дні або тижні мова йде, "Ми б хотіли, щоб це були дні, але розуміємо, що це будуть, швидше за все, кілька тижнів".

Потім заступник міністра оборони сказала, що "тижня" – це не питання винесення законопроєкту до Верховної Ради.

"Це тижня – можливо, місяць і трішки – для початку вже реалізації", – уточнила Наталія Калмикова.

Коментуючи відкликаний законопроєкт, Наталія Калмикова підкреслила, що у нардепів здебільшого були зауваження не по суті, а формою, а головна ідея законопроекту залишається незмінною – надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022 року, а то й раніше.

"Для цього нам потрібно встановити не лише норми, які дозволять проводити звільнення людей, а й вирішити питання заміни людей на фронті. Головне при цьому – посилити напрямок підготовки. Тому кардинально за своєю ідеєю законопроєкт не змінюється – змінюються підходи до окремих категорій громадян", – висловилася Калмикова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада не зуміла переварити урядовий варіант законопроєкту про мобілізацію, поданий ще 25 грудня. У результаті його повернули на доопрацювання до Кабміну. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами дивні танці, які політики влаштували довкола найважливішого законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини