Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, чи продовжує Україна просування на південному фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, чи продовжує Україна просування на південному фронті

Ганна Маляр, говорячи про ситуацію на південному фронті, заявила, що ЗСУ просуваються, ворог - ні

24 серпня 2023, 17:05 comments1693
Поділіться публікацією:

Контрнаступ українських захисників на південному напрямку не припиняється. Продовжуються запеклі бої, адже противник добре озброєний і обкопаний, але нашим військовим вдається долати перешкоди та рухатися вперед. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

У Міноборони розповіли, чи продовжує Україна просування на південному фронті

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Заступник міністра визнала, що в окупантів потужна лінія оборони, але це не зупиняє українських бійців. Окупанти також роблять спроби контратакувати у відповідь, але нічого у них не виходить. Просування у росіян на півдні немає жодного.

"На Півдні триває наступальна операція за декількома напрямками. Результат очевидний: ми просуваємось, ворог — ні. Наші Збройні Сили серйозно зменшують оборонний потенціал ворога", — розповіла Маляр.

Вона розповіла, що окупанти намагаються посилити другу та третю лінії оборони. Вони намагаються також створити залізобетонні конструкції.

"Це не така лінія оборони, як показують у фільмах. Все відбувається ділянками. І на певних ділянках пройдено першу лінію. Подекуди наближаємося до другої лінії оборони дійсно, ворог укріплений", — пояснила вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує повільно, але правильно вигризати у російської окупаційної армії свої території. А противник продовжує терористичні удари ракетами та дронами по мирних містах. Тим часом Німеччина не поспішає передавати нам ракети Taurus, а одна з головних країн-союзниць України – Польща – нібито відчуває втому від війни. Війни, яка, за даними низки аналітиків, може продовжитися і наступного року. На тлі цього уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець попереджає Захід про небезпеку розширення російської агресії. Що і чому відбувається зараз на військовому, політико-дипломатичному та інформаційному фронті? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини