Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони РФ зізналися - вже підготувалися до підриву "брудної бомби"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони РФ зізналися - вже підготувалися до підриву "брудної бомби"

У російському оборонному відомстві повідомляють, що сили та засоби приведені у готовність до виконання завдань в умовах радіоактивного зараження

24 жовтня 2022, 18:00 comments1742
Поділіться публікацією:

У Міноборони РФ так наполегливо лякають світ наслідками нібито застосування Україною "брудної бомби", що вже заявляють, що привели до готовності сили та засоби, щоб діяти в умовах "радіоактивного зараження". Як передає видання "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА "Новини".

У Міноборони РФ зізналися - вже підготувалися до підриву "брудної бомби"

Міноборони РФ. Фото: з відкритих джерел

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що нехай Захід сам вирішує, чи реагувати йому на попередження глави Міноборони РФ Сергія Шойгу про "брудну бомбу" чи ні.

"Справа в тому, що їхня (Західна) недовіра до інформації, яка була передана російською стороною, не означає, що перестає існувати загроза застосування такої брудної бомби. Загроза є", — заявив Дмитро Пєсков.

У Міноборони Росії розкрили сценарій застосування бомби. Там кажуть, що її підрив спричинить радіоактивне зараження місцевості на площі до кількох тисяч квадратних кілометрів. Також оборонне відомство РФ лякає збільшенням потоку біженців до Європи після вибуху.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у зверненні до українців президент Володимир Зеленський, серед іншого, прокоментував численні дзвінки глави Міноборони РФ Шойгу своїм західним колегам щодо провокації, що нібито готується українською стороною, із застосуванням "брудної бомби". Зеленський назвав це "телефонною каруселлю", наголосивши, що всі "розуміють, хто є джерелом всього брудного, що тільки можна уявити в цій війні". Він також закликав світ максимально жорстко відреагувати на те, що Росія "підготувала чергове підвищення ставок і черговий ескалаційний крок". Про що свідчить чергова істерика країни-агресора, на яку вже відреагував і Захід? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини