У Міноборони РФ сказали, скільки вже територій Курщини "звільнили" від ЗСУ

У Міноборони РФ стверджують, що нібито вже змогли звільнити половину захоплених територій

Як заявив заступник начальника Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ, командир спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов приблизно половину зайнятої Збройними силами України з початку серпня території Курської області звільнено.

"Сьогодні ми фіксуємо, що приблизно половину території, яка була зайнята противником, вже звільнено", - сказав Алаудінов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про складну ситуацію в Курській області. Зокрема, цю інформацію підтвердив президент Володимир Зеленський. Він повідомив, що п'ята доба російські війська намагаються прорвати оборону України на Курщині, але українські військові стійко обороняються та проводять контратаки.

Також "Коментарі" розповідали , що росіяни організували прорив у Курській області, сформувавши бронекулак із 30 одиниць техніки та потужної концентрації арти та дронів. Через прорив росіян наші підрозділи на лінії Ольгівка-Кременне поставлені в дуже скрутну ситуацію, адже єдина велика дорога, яка з'єднувала цей укріпрайон з "великою землею" тепер під контролем росіян. Противник прориватиметься до Малої Локні, щоб відрізати всю північну частину звільненої Курщини від основного угруповання Сил оборони України.

У той же час, є думка , що, виходячи з тих сил, які росіяни залучили до боїв у Курській області, ЗСУ доведеться вийти з територій Росії до кінця поточного року. Про щось подібне заявив військовий аналітик Юліан Рьопке. За його словами, російські війська продовжують наступ у Курській області, і українські сили можуть бути змушені залишити регіон у найближчі тижні чи місяці.