Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони пояснили, чому союзники зволікають із постачанням західних винищувачів Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони пояснили, чому союзники зволікають із постачанням західних винищувачів Україні

Олексій Резніков не сумнівається у тому, що Україна отримає сучасні винищувачі

1 травня 2023, 14:22
Поділіться публікацією:

Україна отримає від США сучасні винищувачі покоління 4 . У цьому немає жодних сумнівів, зволікання з поставками пов'язане з практичністю та тверезим розрахунком партнерів. Як передає портал "Коментарі", таку впевненість у ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив міністр оборони Олексій Рєзніков.

У Міноборони пояснили, чому союзники зволікають із постачанням західних винищувачів Україні

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Я пройшов еволюцію від слів "ні, Олексію, це неможливо" до реальних проектів вже кілька разів", — розповів Резніков.

За словами міністра, ситуація зі винищувачами нагадує те, що відбувалося зі 155 мм калібром артилерії (у березні розмова була, що це нереально, у травні Україна отримала перші системи 155 мм), Himars, MLRS, Iris-T, NASAMS і тим більше – Patriot, чиє здобуття здавалося фантастичним, а зараз уже два дивізіони заступили на бойову роботу в Україні.

Тому і літаки сучасної генерації 4 теж будуть однозначно. Чому йде зволікання? Звісно, воно нас не влаштовує… І ми це пояснюємо нашим партнерам. Тому що сучасні авіаційні платформи – це частина ППО, дуже важливий її елемент. Але партнери дуже практичні у прийнятті своїх рішень. І в цьому практицизмі є певне зрозуміле значення: вони відповідально ставляться до рішень, що нам дати чергового", – зазначив Олексій Резніков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії заговорили про ще один "Рамштайн" на підтримку України: що відомо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – травень розпочався для України з чергового ракетного обстрілу з боку РФ. Тим часом триває підготовка до контрнаступальної операції ЗСУ та надмірно активно обговорення цього. Які очікування від травневої ситуації на всіх фронтах (військовий, зовнішньополітичний) російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини