Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони оновили цифри: скільки українців загинули у російському полоні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони оновили цифри: скільки українців загинули у російському полоні

Через відсутність міжнародного нагляду реальна кількість загиблих, швидше за все, набагато вища

сьогодні, 11:15
Поділіться публікацією:

Щонайменше 177 українських полонених загинули у російському полоні з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico, посилаючись на дані Міноборони України.

У Міноборони оновили цифри: скільки українців загинули у російському полоні

Військовополонені. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що представниця Координаційного штабу поводження з військовополоненими Міноборони Вікторія Цимбалюк заявила, що через те, що міжнародні організації не мають доступу до того, в яких умовах окупанти утримують наших полонених, можна припустити, що кількість загиблих захисників набагато вища, оскільки не всі тіла повертаються, а багато навіть не підтверджуються Росією як ті, що перебувають у полоні.

"Чим більше часу вони проводять у російських в'язницях, тим ближче до смерті", – визнали у Міноборони.

Внаслідок обмінів полоненими між Москвою та Києвом було повернуто близько 3600 українських військовополонених та депортованих громадян. Проте тисячі з них все ще перебувають у російських катівнях, зазначає видання.

Як йдеться у доповіді, опублікованій раніше Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, тортури полонених військовослужбовців були "широко поширені та систематичні" і походили з благословення керівництва Росії.

Автори доповіді додали, що з березня 2023 року зафіксовано 11 смертей українців, а також невстановлену кількість спроб самогубства та "один задокументований випадок самогубства, ймовірно, через неодноразові тортури".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські військові під час схвалення командування регулярно піддають українським військовополоненим тортурам та жорстокому поводженню на всіх етапах полону. Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара з прав людини ООН.

Згідно з звітом УВКПЛ, тортури включають побиття, ураження електричним струмом, сексуальне насильство, удушення, тривале перебування у напружених положеннях, примушення до надмірних фізичних навантажень, позбавлення сну, імітацію страт і погрози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини