Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони назвали два дива українського контрнаступу, які увійдуть до підручників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони назвали два дива українського контрнаступу, які увійдуть до підручників

Українські військові проводять наступ за умов, коли у ворога більше і зброї, і людей

25 липня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

За час проведення контрнаступу українські військові здійснили два військові дива, які увійдуть до підручників. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "1+1" висловила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

У Міноборони назвали два дива українського контрнаступу, які увійдуть до підручників

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Заступник міністра наголосила, унікальність українського контрнаступу в тому, що наші захисники намагаються атакувати ворога при тому, що чисельність його війська в рази більша. Також у противника у рази більше зброї. При цьому зазвичай наступ вважається можливим лише тоді, коли ситуація складається навпаки. Водночас наші військові просуваються.

"І питання потрібно ставити передусім не про кількість пройдених кілометрів, а взагалі про факт – рухаємося вперед чи ні. Те, що ми рухаємось в умовах переваги ворога – ознака високої майстерності та мужності наших захисників", — заявила Ганна Маляр.

Крім того, кількість загиблих серед ЗСУ за напрямами наступу значно менша, ніж у росіян. Так, на Бахмутському у нас гине у 8 разів менше військових, ніж у супротивника. На Бердянському та Маріупольському цей показник у 5,3 раза менший.

Ганна Маляр підкреслила, що такі показники вражають, адже зазвичай більше втрачає сторона, яка наступає, яка атакує і більше ризикує втратити своїх людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини