Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони дали відповідь – чи попередять українців про новий масштабний наступ Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони дали відповідь – чи попередять українців про новий масштабний наступ Росії

Поки ворог не зробить якихось конкретних кроків, українців не попереджатимуть про повторний наступ росіян

3 січня 2023, 14:05 comments3001
Поділіться публікацією:

Україна готується до будь-яких дій з боку країни-агресора, але гарантувати попередження про новий масштабний наступ було б некоректно. Оскільки противник має кілька сценаріїв та приймає рішення в останній момент. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра оборони Ганну Маляр.

У Міноборони дали відповідь – чи попередять українців про новий масштабний наступ Росії

Танки. Фото з відкритих джерел

Заступника міністра попросили відповісти на пряме запитання: чи можливі якісь попередження, що ворог наступатиме, наприклад, із півночі? На це Ганна Маляр відповіла, що "у цій ситуації не коректно говорити про попередження".

"Бо у ворога так само є, як і було кілька сценаріїв, і вони орієнтуються за ситуацією. Вони теж приймають рішення в останні години і ті, хто його виконує, вони не знають за день до того, як, де і які виконуватимуть". рішення", — зауважила Ганна Маляр.

Вона додала, що ворог орієнтується щодо ситуації та динаміки фронту, розраховуючи ресурси.

"І ми завжди відкрито говоримо, що зараз на території Білорусі відбувається рух особового складу та техніки. Воно відбувається з лютого. Вони постійно імітують там навчання, насправді ми розуміємо, що цей стан готовності", — наголосила Маляр.

З її слів, військові полігони, аеродроми Білорусії давно під контролем росіян. Ворог активно використовує військову інфраструктуру для ведення війни проти України. Одночасно Росія може використати територію Білорусі для повторного настання. Тому всі мають бути готові до будь-якого розвитку подій, але розуміти, що ЗСУ мають інформацію і максимально, наскільки може бути, держава готова до будь-якого повороту подій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дрони знову б'ють по Україні, а Іран заперечує допомогу РФ у війні: як це зупинити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини