Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Мінкульті заявили про необхідність іншого підходу до мобілізації працівників культури
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінкульті заявили про необхідність іншого підходу до мобілізації працівників культури

Ростислав Карандєєв закликав змінити ситуацію з мобілізацією в Україні щодо працівників сфери культури.

26 червня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що мобілізація у сферу культури потребує "гармонізації і грамотного підходу". За його словами, через нерівномірну мобілізацію, деякі заклади культури вимушені припинити свою діяльність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

У Мінкульті заявили про необхідність іншого підходу до мобілізації працівників культури

Т.в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв. Фото з відкритих джерел

Очільник Мінкульту виступив на форумі "Культура під час війни. Людський капітал", де розповів про проблеми мобілізації працівників сфери культури.

"Гармонізація і грамотний підхід до політики мобілізації у сфері культури — ще один виклик для нас. Але в нас є певні рішення, певні пропозиції", — сказав Карандєєв.

Т.в.о. міністра культури заявив, що "внаслідок не до кінця грамотної та виваженої політики щодо мобілізації", культурна сфера втрачає своїх представників.

"Будемо чесними, відсоток мобілізованих не перевищує по країні позначки в 10%. Але нерівномірність і несправедливість уваги в конкретних випадках призводить до того, що окремі заклади культури вимушені припинити свою діяльність, бо немає тих людей, які забезпечують їх роботу і процеси на місцях", — сказав Карандєєв.

Ростислав Карандєєв раніше повідомляв, що з моменту повномасштабної війни 18% працівників втратила сфера культури України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Генштабі не очікували таких показників мобілізації після прийняття нового закону про мобілізацію.

Також "Коментарі" писали, що юрист пояснив, чи вагітність дружини третьою дитиною, може стати причиною для уникнення мобілізації чоловіка до лав ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини