Головна Новини Суспільство права людини Дружина вагітна третьою дитиною: чи можуть мобілізувати чоловіка
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружина вагітна третьою дитиною: чи можуть мобілізувати чоловіка

Попри вагітність дружини третьою дитиною, чоловіка все одно можуть мобілізувати до лав ЗСУ.

19 червня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з новим законом про мобілізацію, відстрочку від армії може мати військовозобов'язаний у якого троє дітей. Однак, за словами адвоката Андрія Карпенка, якщо дружина вагітна третьою дитиною, чоловіка все одно можуть мобілізувати.

Дружина вагітна третьою дитиною: чи можуть мобілізувати чоловіка

До народження третьої дитини, чоловіків можуть мобілізувати. Фото з відкритих джерел

В Україні не можуть примусово мобілізувати до лав ЗСУ чоловіків та жінок, які мають троє або більше неповнолітніх дітей. Як пояснює адвокат Андрій Карпенко, вагітність дружини за законом не відповідає наявності дитини, тому чоловіків можуть мобілізувати у випадках, коли вони невдовзі стануть батьками третьої дитини.

"Вагітність жінки не дорівнюється наявності дитини. Тільки після народження дитини чоловік буде мати право на відстрочку від мобілізації", — пояснює адвокат.

Крім того, навіть, якщо у чоловіка буде три дитини, це не є гарантією уникнення від мобілізації. Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, у випадку заборгованості у сплаті аліментів, таких чоловіків можуть мобілізувати, попри те, що вони можуть мати трьох неповнолітніх дітей.

"Жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці", — йдеться в законі про мобілізацію про категорії тих, хто може мати відстрочку від мобілізації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за новим законом деякі батьки з трьома дітьми втратять відстрочку від мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали про законопроєкт у Верховній Раді, який передбачає економічне бронювання військовозобов'язаних при сплаті певної суми коштів щомісячно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини