Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Мінкульті відповіли, хто з діячів культури та працівників ЗМІ отримав "бронь" від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінкульті відповіли, хто з діячів культури та працівників ЗМІ отримав "бронь" від мобілізації

Кожен із працівників культури та ЗМІ, який отримав "бронь" від мобілізації, працевлаштований на стратегічних підприємствах

25 січня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

Бронювання від мобілізації надається діячам культури, які є працівниками стратегічних підприємств. Це стосується, зокрема, низки медійників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

У Мінкульті відповіли, хто з діячів культури та працівників ЗМІ отримав "бронь" від мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"На сьогодні бронювання військовозобов'язаних реалізується в тих підприємствах та закладах, зокрема культурної та інформаційної сфери, які належать до категорії стратегічних. У кожній установі культури та інформаційної сфери, що відноситься до стратегічного спрямування, ми забезпечили бронювання 50% військовозобов'язаних. Це, в зокрема і Суспільне телебачення, і "Укрінформ", і деякі інші медіаорганізації та телеканали", — розповів міністр.

Він назвав непростим питання бронювання діячів культури у широкому сенсі. На його думку, працівники культури теж роблять внесок у посилення обороноздатності України, стійкість суспільства та посилення позицій нашої країни за кордоном.

"Кожен і кожна з нашої сфери робить свій внесок у майбутню перемогу. Хтось їде на фронт, хтось працює у прифронтовій зоні, займається волонтерською діяльністю, багато працює з нашими військовими у госпіталях, хтось виступає за кордоном, збирає кошти для наших Збройних сил. Хтось працює у закладах культури, де вони працювали до цього, і люди ходять, дивляться їхні вистави, дивляться концерти, читають книги цих людей", — додає Карандєєв.

Він уточнив, що спеціальне бронювання для діячів культури, які не є працівниками підприємств, установ та організацій, віднесених до стратегічного спрямування, неможливе і не відбувається.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини