Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міненерго відповіли, чи планують відключати світло в Україні при похолоданні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міненерго відповіли, чи планують відключати світло в Україні при похолоданні

Графіки відключення світла навіть у холодну погоду не планують запроваджувати

23 листопада 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

В Україні енергетики прогнозували холодну погоду, відтак, не збираються запроваджувати графіки відключення світла, якщо навіть температура різки знизиться. Відповідну заяву зробив заяву заступник міністра енергетики України Світлана Грінчук в ефірі телемарафону.

У Міненерго відповіли, чи планують відключати світло в Україні при похолоданні

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

"Зрозуміло, що разом зі зниженням температури зростає споживання електроенергії. Але ще раз наголошую, що на сьогоднішній день ситуація контрольована. І якщо не буде значних обстрілів, не буде значних пошкоджень, у тому числі через погодні умови не плануємо запроваджувати жодних графіків", — наголосила Грінчук.

А ще чиновниця повідомила, що навіть зараз, коли в аварійному ремонті перебували сім енергоблоків, чотири вже розпочали роботу через 6-7 годин. Також фахівці будуть так само швидко ремонтувати об'єкти інфраструктури.

"Ми прогнозували і зниження температури. І з тією ситуацією, яка зараз, навіть при зниженні температури ми не плануємо графіків відключень, особливо для побутових споживачів", — наголосила Грінчук.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що міністр енергетики розповів, коли Росія проведе масову ракетну атаку по Україні. Міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що російська армія масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру через погодні умови. За його словами, Росія чекає, коли температура в Україні стане морозною.

 В ефірі телемарафону Герман Галущенко висловив припущення, чому Росія перестала масово атакувати територію України, як це було минулого року восени та взимку.
За словами Галущенка не існує конкретної позначки температури, коли Росія здійснить масовий ракетний удар, однак будь-яка температура нижче нуля підвищує цей ризик.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини