Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Маріуполі помітили найбільше пересування росіян за останні місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Маріуполі помітили найбільше пересування росіян за останні місяці

Окупанти навіть не ховаються, перекидаючи нові колони з технікою на фронт

24 липня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області зафіксували найбільше перекидання техніки та живої сили російських військ за останні кілька місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У Маріуполі помітили найбільше пересування росіян за останні місяці

Маріуполь. Фото: Телеграм Петра Андрющенка

"Фіксуємо велике пересування ворожих сил через Маріуполь у напрямку до Бердянська", — написав Петро Андрющенко.

Зокрема, за інформацією Андрющенка, зафіксовано щонайменше дві колони по 30 одиниць протягом неділі з Новоазовського напрямку у бік Мангуш/Бердянськ.

"Вантажівки з БК і причепленими гарматами класу "Рапіра", паливозаправники та автобуси з поки що живою силою. Найбільш відкрите переміщення за останні місяці з початку літа", — наголосив радник мера.

Тимчасово окупований РФ Маріуполь Донецької області був захоплений російськими військами у перші дні масштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року. З того часу місто окупанти використовують як своєрідний "хаб" для перекидання техніки та військ до лінії фронту. Водночас там постійно лунають вибухи, які точково знищують місця розташування ворога.

Зокрема, в селищах Ялта, Юр’ївка та Урзуф території трьох баз відпочинку – "Червона Гвоздика", "Космос" та "Прибій", повністю переобладнано під військові бази. Там створені фортифікаційні споруди для розміщення російських окупаційних військ. При цьому, аналогічні дії окупантів спостерігаються на окупованій частині Луганської і Донецької областей України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — терор з боку Росії не припиняється: як бути Україні — чи є варіанти відновити експорт зерна морем і натиснути на РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/andriyshTime
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини