Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МАГАТЕ відреагували на удар Росії поблизу Хмельницької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ відреагували на удар Росії поблизу Хмельницької АЕС

З'явилась реакція Міжнародно агентства з атомної енергії щодо інциденту поблизу Хмельницької АЕС, яку обстріляли російські сили.

26 жовтня 2023, 12:58
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міжнародне агентство з атомної енергії МАГАТЕ виступило з заявою після того, як росіяни завдали ударів на небезпечній відстані поблизу з Хмельницькою АЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МАГАТЕ.

У МАГАТЕ відреагували на удар Росії поблизу Хмельницької АЕС

Хмельницька АЕС. Фото: Viacheslav Ratynskyi/Reuters

У МАГАТЕ заявили про надзвичайну нестабільну ситуацію в Україні через російське вторгнення, зокрема обстріли ракетами та дронами українських територій, які періодично відбуваються поблизу ядерних об’єктів.

Останній такий випадок стався 25 жовтня, коли російські дрони завдали удару по містах Нетішин та Славута поблизу Хмельницької АЕС. В наслідок цих ударів були пошкоджені вікна у двох корпусах атомної станції. Крім того, за словами міського голови Славути вибухи мали велику силу та пошкодили близько 500 багатоповерхівок.

"Цей інцидент ще раз підкреслює надзвичайно нестабільну ситуацію з ядерною безпекою в Україні, яка триватиме, поки триватиме ця трагічна війна", — заявили у МАГАТЕ.

На думку директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі наступні удари поблизу ядерного об’єкта, або по атомній станції можуть призвести до гірших наслідків.

"Удару по атомній електростанції слід уникати за будь-яку ціну. Наступного разу нам може не так пощастити", – заявив Гроссі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що спостерігає "дуже тривожні речі". Таким чином він прокоментував зустріч президента Росії Володимира Путіна та лідера КНДР Кім Чен Ина.

Також "Коментарі" писали про США, які планували підірвати понад 500 ядерних бомб на території Ізраїлю. Нереалізований секретний проєкт отримав назву Plowshare.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини