Головна Новини Суспільство події Голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що спостерігає "дуже тривожні речі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що спостерігає "дуже тривожні речі"

Рафаель Гроссі прокоментував зустріч президента Росії Володимира Путіна та лідера КНДР Кім Чен Ина.

17 вересня 2023, 10:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі вважає, що Росія не буде вести торгівлю ядерними технологіями з Північною Кореєю, однак заявив про "дуже тривожні речі" на ядерному комплексі КНДР.

Голова МАГАТЕ Гроссі заявив, що спостерігає "дуже тривожні речі"

Голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото з відкритих джерел

Очільник МАГАТЕ прокоментував зустріч між президентом Росії Володимиром Путіним та лідером КНДР Кім Чен Ином. За словами Гроссі, Росія не буде продавати Північній Кореї ядерні технології.

"Я не можу уявити, що інші країни будуть торгувати технологіями ядерної зброї з країною, яка має такі проблеми з режимом нерозповсюдження, як КНДР", — сказав Гроссі.

Гроссі сподівається, що Росія буде усвідомлювати свої зобов'язання, як постійний член Радбезу ООН та не порушуватиме заборони, які були прийняті проти КНДР. Гроссі висловив ідею, що Росія "може допомогти" Північній Кореї почати співпрацювати з МАГАТЕ.

За словами Гроссі на ядерному комплексі в КНДР спостерігаються "дуже тривожні речі", які не перебувають під контролем Міжнародного агентства з атомної енергії.

"Те, що ми маємо, — це програма, яка повністю поза будь-яким контролем, без взаємодії з незалежними моніторинговими організаціями або експертизами в ядерній безпеці", — сказав Гроссі про ядерні спроби КНДР.

Керівник МАГАТЕ заявив, що організація відкрита для співпраці з Північною Кореєю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США вважають зустріч між лідерами Росії та Північної Кореї спробою Путіна отримати додаткову зброю для війни в Україні. Натомість Росія надала б Кім Чен Ину технології для балістичних ракет та ядерної індустрії, які наразі перебувають під забороною ООН.

Також "Коментарі" писав, що Кім Чен Ин запропонував Путіну відвідати Північну Корею. Яка відповідь Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини