Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Литві розповіли, з яким рішенням США пов'язане досягнення Україною стратегічної цілі у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві розповіли, з яким рішенням США пов'язане досягнення Україною стратегічної цілі у війні

Глава МЗС Литви вважає, що Україна має вільно використовувати надану їй зброю

сьогодні, 11:35
Поділіться публікацією:

Україна повинна мати можливість вільно використовувати надану їй зброю. Якщо партнери не нададуть Києву свободу дій щодо застосування західної зброї, досягти перемоги Україні буде дуже проблематично. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Reuters висловив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

У Литві розповіли, з яким рішенням США пов'язане досягнення Україною стратегічної цілі у війні

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС Литви додав, що Вільнюс сподівається, що Київ зможе бити далі вглиб Росії зі зброєю, про передачу якої оголосили США.

"Я читаю заяву президента Байдена і бачу, що постачається новий тип ракет, які мають більшу дальність польоту, ніж попередні. Я сподіваюся, що…їм (українцям – Ред.) буде дозволено використовувати ці ракети і бити далі", – зазначив очільник МЗС Литви.

З його слів, озброєння не буде надзвичайно ефективним, якщо Києву не дозволять використовувати його повною мірою.

"Стратегічна мета, яка ставить Україну в якнайсильнішу позицію, вимагає дозволити їй вільно використовувати зброю", – сказав Ландсбергіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — навіть невелика кількість успішних ударів ЗСУ з великої відстані можуть змінити перебіг війни. Це добре розуміють у Москві. Саме тому путінський режим проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дискусії щодо можливості дати Україні згоду на використання наданої Заходом зброї для ударів по РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – The Times вже знає, чи Байден дав добро Зеленському на удари ракетами по Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини