Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Литві розповіли, чого катастрофічно не вистачає Україні для перемоги над Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві розповіли, чого катастрофічно не вистачає Україні для перемоги над Росією

У МЗС Литви вважають, що краще було б надати Києву тисячу танків, а не 80, як передали партнери

18 січня 2024, 16:44
Поділіться публікацією:

Україні для перемоги над країною-агресором потрібно не 40 реактивних систем залпового вогню HIMARS, а 400. Також було б добре, якби ЗСУ отримали не 80 танків, а тисячу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише "Укрінформ".

У Литві розповіли, чого катастрофічно не вистачає Україні для перемоги над Росією

Габріелюс Ландсбергіс. Фото: із відкритих джерел

"Було б дуже добре взяти на себе зобов'язання не лише підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться, а й сказати: скільки знадобиться для перемоги, а також додати: що б не знадобилося для перемоги. Це буде стримуючим меседжем для Путіна", — наголосив Ландсбергіс.

Зазначимо, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що країні-агресору не вистачить сил для проведення провокацій у Балтійському регіоні, бо Москва направила всі ресурси на війну проти України.

Читайте на порталі "Коментарі" — популярне німецьке видання Bild опублікувало статтю про те, як Німеччина готується до збройного конфлікту з Росією після гіпотетичного програшу України. Про що говорить поява таких матеріалів? Наскільки реалістичним є сценарій, який наводить Bild? Як його уникнути? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент РФ Володимир Путін (фактично – диктатор) значно активізував давні зусилля Кремля та створює інформаційні умови для майбутньої ескалації проти балтійських країн. Про це йдеться у оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW). Один із останніх прикладів – заява Путіна 16 січня про те, що в країнах Балтії росіян нібито "викидають за кордон". Це, на думку хазяїна Кремля, ставить під питання безпеку РФ. Про що говорять дані путінські заяви, чи наважиться РФ на агресію проти Європи? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини