Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Литві розповіли, чи справді Захід уже готовий на капітуляцію: що цьому може стати на заваді
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві розповіли, чи справді Захід уже готовий на капітуляцію: що цьому може стати на заваді

Глава МЗС Литви Ландсбергіс вважає, що План перемоги України – спроба витіснити на Заході пропозиції капітуляції

сьогодні, 08:00
Поділіться публікацією:

На Заході втома від війни в Україні досягла максимуму, через що звучать заяви про "світ", які є пропозицією капітуляції. Проте український план перемоги є спробою витіснити ці настрої. Як передає портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС Литви Габрієлюс Ландсбергіс, повідомляє RLT.

У Литві розповіли, чи справді Захід уже готовий на капітуляцію: що цьому може стати на заваді

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Ця втома змушує нас шукати вихід, тому ми чуємо все більше розмов про "світ", які, на мою думку, насправді є пропозиціями капітуляції. Тому план перемоги – це чіткий тиск та спроба витіснити такі настрої", – зазначив Ландсбергіс.

Крім того, міністр додав, що найголовнішим для України є гарантії безпеки. За його словами, у Європі на сьогоднішній день немає кращої гарантії ніж п'ята стаття НАТО.

Також топ-дипломат висловив думку, що запросити Україну до НАТО зараз, коли є невизначеність кордонів, можливо, і такі приклади вже були в історії. Зокрема випадок Німеччини. Тому для ухвалення потрібна лише політична воля.

Ландсбергіс наголосив, що Альянс уже зараз міг би розпочати готувати оборонні плани для України. І не варто чекати на той момент, коли відбудеться вступ нашої країни до НАТО. Меседж необхідно відправити у двох напрямках.

"Один – Путіну, що його агресія не продовжуватиметься, що Захід може захистити Україну. Другий – для українців, щоб вони могли почати вважати і бачити свою країну безпечною", — наголосив міністр.

Однак якщо Україна не отримає гарантії безпеки, тоді, за словами Ландсбергіса, їй доведеться самій подбати про свою оборону.

"Я не говорю, що ядерна зброя — це шлях, але це означає певний спосіб мислення, який чітко вказує: якщо не НАТО, то що залишається? Нам доведеться захищатися, адже Путін справді не зупиниться", — резюмував Габріелюс Ландсбергіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід втомився від війни в Україні: на що переключається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини