Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі знову розглядають сценарій повноцінної мобілізації: у ГУР назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі знову розглядають сценарій повноцінної мобілізації: у ГУР назвали причину

Втрати серед особового складу російських окупантів справді великі

20 вересня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Путінський режим дедалі ближче до того, щоб зважитися на загальнонаціональну мобілізацію в Росії. Справа в тому, що прихована мобілізація, яка не припиняється, вже не може покривати тих втрат, які зазнає російська армія в Україні. Російське командування запитує дедалі більше живої сили. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

У Кремлі знову розглядають сценарій повноцінної мобілізації: у ГУР назвали причину

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У ГУР зазначили, що втрати росіян на війні в Україні продовжують зростати. Прихована мобілізація продовжується. Але не дає бажаного результату.

"Вони (мобілізаційні заходи – ред.) продовжуються. І незважаючи на те, що людина, схожа на Путіна, звітує про кількість добровольців, які поповнюють лави окупаційної армії, звісно, це не так. Мобілізаційні заходи жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у Збройних Силах РФ. І те, що ми сьогодні спостерігаємо – продовжується набір гарматного м'яса", — зазначив Юсов.

За даними української розвідки, в середньому на місяць Кремль перекидає в Україну по 20 тисяч людей із мобілізованих.

За словами Юсова, розглядається сценарій повноцінної публічної хвилі мобілізації. Зважаючи на те, що відбувається на лінії фронту, в агресор задіює ті підрозділи, введення яких планувалося на пізню осінь чи зиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являється все більше повідомлень, що російський диктатор Путін оголосить у вересні про мобілізацію. У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони також застерігають, що Росія готується до великої мобілізації. При цьому зазначається, що країна-агресор щомісяця різними методами мобілізує десятки тисяч людей. В Україні ж від початку широкомасштабного російського вторгнення відбуваються "абсолютно планові" мобілізаційні заходи, запевняє член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Чи піде Кремль на відкрите посилення мобілізації? Якщо так – до чого це може спричинити? Як оцінюєте мобілізацію в Україні, зокрема роботу територіальних центрів комплектування (ТЦК)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини