Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі можуть піти на обмін Білгорода на Крим. Названа умова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі можуть піти на обмін Білгорода на Крим. Названа умова

Росія має два варіанти, що робити. Вона може або кардинально піти на ескалацію і розпочати війну з НАТО, каже історик Сергій Климовський, або спробувати втримати Крим шляхом обміну на інші території

29 березня 2024, 20:59 comments4811
Поділіться публікацією:

Як вважає Сергій Климовський, зараз у Росії відбувається так звана операція "Останній ривок Путіна", яка пов'язана з терактом у "Крокусі". За словами історика, коли стане зрозуміло, що операція провалюється, то Кремль не лише закриє бренд “Путін”, а й запропонує обміняти Крим на Білгородську область, благо їхня площа однакова 27 тис. та 27,1 тис. кв. км.

У Кремлі можуть піти на обмін Білгорода на Крим. Названа умова

Білгород

Климовський вважає, що у Кремлі такий обмін можуть розглядати не як запасний план "Б", а як основний. У цьому випадку, підкреслює експерт, наратив про наступ на Харків, який Москва з січня просувала різними неофіційними каналами, слова Путіна про “санітарну зону” в Україні, заяви міністра оборони Сергія Шойгу про набір нових армій та інше, включаючи “український слід” ” у “Крокусі”, виглядають як ланцюжок актів психологічного тиску на Україну, що розгортаються за наростанням на межі блефу.

За словами історика, така гра країни-агресора має сенс в контексті Женевського саміту світу, а також Вашингтонського саміту НАТО. У цьому контексті, вважає експерт, РФ розуміє, що війна їй невигідна – йти на підвищення ставок та розпочинати агресію проти країн НАТО, Кремль не наважується. При цьому, додає він, війна також б'є і по економіці РФ, вона, наприклад, не розраховувала, що її НПЗ палатимуть.

"Не дивно, що Кремль, як сукупна бюрократія, має ідею вийти з війни з Україною і вивести війська, але спробувати втримати Крим в обмін на Білгородську область. Точніше, на низку українських земель від Стародубщини до Таганрога"
, — вважає історик.

За його словами, Москва може повернути Валуйки, Рильськ, Грайворон та низку інших населених пунктів у західній смузі Білгородського та Курського суб'єктів РФ, сумарною площею 21 тис. кв. км. Це видаватиметься за “жест доброї волі” та виправлення свавілля комуністів.

"Насправді такий жест буде викликаний тим, що затяжна війна йде не за планом Кремля, не має для нього прийнятної перспективи і не можливість утримати територіальні захоплення в Україні. Принаймні в їхньому нинішньому обсязі"
, — підкреслив Климовський.

Тобто, наголошує він, у Кремля залишаються два варіанти – йти на підвищення військової ескалації аж до зіткнення з НАТО з метою одним ривком кардинально змінити ситуацію на свою користь, або ж кардинально вийти з війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ нібито планує захопити Харків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 березня 2024, 22:11

А Гто ж там у нас думкою багатіє? Порівняйте свої здобутки за 33 роки розкрадання і російські, хоча б як вони змінились за ці останні 2 роки. Та навіть Ємен, за твердженням терористичного Ізраїлю, виробляє балистичні ракети. Життя малоправославних нічого не вчить - вони не змінюються, вони навіть досі срібняки несуть попам юдейського Бога - хоч ті вже "свачэну хрэстову походу" оголосылы, їм у нацпам'ятному лахмітті зручно. Будуть вити від болю, гинути, але зі злобою на вустах - пыхкаючы на весь світ.


Новини