Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі дали відповідь, чи справді пропонували Вашингтону заморозити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі дали відповідь, чи справді пропонували Вашингтону заморозити війну в Україні

У Москві заперечують, що він пропонував Вашингтону заморозити "конфлікт" в Україні

15 лютого 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін пропонував владі США заморозити війну в Україні. Як передає портал "Коментарі", у цьому запевнив речник президента РФ Дмитро Пєсков, реагуючи на відповідну статтю Reuters, передають росЗМІ.

У Кремлі дали відповідь, чи справді пропонували Вашингтону заморозити війну в Україні

Джо Байден та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Ні, це не правда", — заявив головний рупор Кремля.

Зокрема, 13 лютого Reuters видало матеріал, що Путін через посередників "надсилав сигнали" США, повідомляючи, що готовий розглянути питання припинення війни в Україні з умовою, що російські війська залишаться на окупованих ними українських землях. Однак у Вашингтоні, за даними джерел видання, цю пропозицію відкинули, не мають наміру вести переговори в обхід України. А посередниками були арабські партнери Кремля на Близькому Сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після путінського інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону, здавалося б, будь-якій розсудливій людині зрозуміло, що вести переговори з шаленим господарем Кремля – немає сенсу. На цьому акцентує той самий канцлер Німеччини Олаф Шольц, закликаючи зробити все можливе, щоби підтримати Україну. Спікер Кремля Дмитро Пєсков також вкотре дає зрозуміти, що переговори можливі лише, якщо Україна визнає "цілком іншу реальність" (тобто відмовиться від окупованих росіянами територій – і навіть тих, що їм не вдалося захопити). При цьому тема переговорів постійно спливає у висловлюваннях різних політиків, чиновників, глав держав. Сам Путін періодично скаржиться, що з ним не хочуть домовлятися, а він нібито готовий. Які перспективи та варіанти переговорного кейсу? Чи можливий він – у тому чи іншому вигляді – цього року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини