Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Конгресі сподіваються на затвердження пакету допомоги Україні, але вже вивчають "план Б"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі сподіваються на затвердження пакету допомоги Україні, але вже вивчають "план Б"

Конгресмен від Демократичної партії Майк Квіглі заявив, що США можуть ухвалити допомогу Україні в середині січня, вивчаємо "план Б"

21 грудня 2023, 10:20 comments2395
Поділіться публікацією:

Конгресмен від Демократичної партії Майк Квіглі заявив, що Конгрес США має ухвалити новий пакет допомоги Україні вже в січні 2024 року, а у разі провалу цього рішення доведеться шукати "процедурні методи" та задіяти так званий "план Б". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Майк Квіглі зробив в інтерв'ю "Голосу Америки".

У Конгресі сподіваються на затвердження пакету допомоги Україні, але вже вивчають "план Б"

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Представник Демократичної партії заявив, що він вірить у схвалення пакету річної допомоги десь у середині січня, а також сподівається, що з Палати представників не звучатимуть сумніви щодо підтримки України.

"Знову ж таки наше рішення про допомогу Києву дає сигнал як ворогам, так і друзям по НАТО. І я дуже стурбований, що якщо ми затягнемо за допомогою України, багато наших союзників зроблять те саме", — висловився Квіглі.

Відповідаючи на запитання про "план Б" на випадок провалу розгляду пакета допомоги Україні, законодавець сказав, що якщо до цього дійде, тобто "деякі процедурні методи". Зокрема, Конгрес може спробувати звільнити законопроекти, що мають асигнування для України. Петиція про "звільнення законопроекту" змушує його винести на голосування, звільнивши від розгляду комітетів. Також є законопроекти про чисте фінансування, які фінансують Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна добігає кінця 2023 року з кардинальним зниженням підтримки з боку закордонних партнерів. У США який місяць не можуть прийняти багатомільярдну підтримку, а коштів вистачить, за даними Білого дому, лише на ще один військовий пакет військової допомоги. У ЄС, де через дії Угорщини заблоковано 50 млрд євро для нашої країни, повернутися до питання виділення цих коштів зможуть не раніше лютого. Ну, а МВФ прогнозують, що Україна без допомоги Заходу зможе протриматися лише кілька місяців. Чому ми опинилися у подібній ситуації? Які варіанти розвитку подій? Чи не виглядає так, що Захід, який обіцяв чи не нескінченну підтримку Україні – "зливає" нас? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини