Головна Новини Суспільство Війна з Росією У КНДР відповіли на звинувачення щодо допомоги Росії у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У КНДР відповіли на звинувачення щодо допомоги Росії у війні

Представник КНДР в ООН заявив, що США потрібно "краще добре подумати, з ким зв'язуються"

12 січня 2024, 13:54
Поділіться публікацією:

Північна Корея назвала "необґрунтованим" звинувачення у передачі Росії балістичних ракет. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив постійний представник КНДР в ООН Кім Сон, пише KCNA.

У КНДР відповіли на звинувачення щодо допомоги Росії у війні

Північна Корея допомагає РФ

"Спроба США оголосити поза законом законні відносини між самостійними суверенними державами є незаконною дією, діаметрально протилежною меті Статуту ООН для розвитку дружніх відносин між державами на основі поваги до принципів рівноправності народу та його права на самовизначення, також є всебічною відмовою від міжнародних прав", – заявив Кім Сон.

Крім того, чиновник заявив, що війна в Україні "є породженням конфронтаційної політики США", які "розширили НАТО на Схід на шкоду раціональним і справедливим інтересам Росії".

Закінчуючи заяву представник Північної Кореї пригрозив США, зазначивши, що Вашингтону варто добре подумати, з ким зв'язуються, і замислитися над подальшими збитками, а не майбутнім прибутком.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за неповні два тижні нового року у світі, де й так палахкотять російсько-українська війна, а також війна Ізраїлю проти ХАМАС, загострилася ще низка точок. Так, Північна Корея обстрілює Південну, натякаючи на готовність великої війни. А США та Британія завдали серію авіаударів по центрах зберігання озброєння та баз для навчання хуситів у Ємені – у відповідь на безчинства останніх у Червоному морі. Фактично починає збуватися один із ризиків, позначених The Time у топ-загрозах 2024 року. А саме – розширення війни на Близькому Сході. Та й ще один ризик (країни-ізгої: Росія, Північна Корея та Іран посилюватимуть можливості один одного – і діятимуть більш скоординованими та руйнівними способами на глобальній арені) явно має місце бути (ті ж північнокорейські ракети вже летять по Україні). Чи можна говорити, що світ уже – у Третій світовій війні? Чи готова його демократична частина нарешті не просто визнати факт наявності нової осі зла – а й розпочати спільні заходи щодо її знищення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини