Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Києві відбувся перший випуск капеланів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві відбувся перший випуск капеланів

Вирішується питання щодо створення центру підготовки військових капеланів, який функціонуватиме на базі Військового інституту імені Тараса Шевченка

1 квітня 2023, 19:29
Поділіться публікацією:

Сьогодні в стінах Собору Святої Софії — Премудрості Божої урочисто пройшов перший випуск українських військових капеланів, які пройшли шестимісячні курси підвищення кваліфікації у справі питань військового капеланства ЗСУ, пишуть "Коментарі".

У Києві відбувся перший випуск капеланів

Після курсів з питань військового капеланства, 30 випускників отримали сертифікати

Підготовка тридцяти військових капеланів від п’яти різних релігійних організацій тривала цього разу на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Ми живемо в уже нових реаліях. Ми уже маємо відповідно нове українське законодавство, за яким капелан є військовослужбовцем. Тому всі ви повинні офіційно отримати належне військове звання. Ви, українські військові капелани, є духовним щитом та захистом наших військовослужбовців. Ви повинні вселяти в душі наших воїнів надію й любов", — звернувся до випускників Предстоятель Православної церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр вручила випускникам курсів відповідні сертифікати та шеврон з написом "Бути поруч", який є девізом кожного капелана.

"В Україні вперше випускаються військові капелани. Починаючи з 2014 року, наше військо вперше буде посилене саме такими воїнами. Я не боюся того, що капелани стануть воїнами, бо це воїни за силу духу наших бійців, — наголосила Маляр. — Нам потрібна ця велика армія людей світла, людей духу, які будуть підтримувати наших бійців. Україна — країна-воїн, і в нас немає тепер іншого шляху, адже ми боремося за наше право на існування, і Бог з нами".

Більшість із випускників уже були в районі проведення бойових дій, де забезпечували моральну потребу воїна — залишатися людиною та підтримували духовні сили українських захисників. Наразі вирішується питання щодо створення центру підготовки військових капеланів, який функціонуватиме на базі Військового інституту імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Україні стартував онлайн-курс сучасного військового вишколу. Війна з Росією змусила ЗСУ шукати різні підходи до навчання потенційних військовослужбовців.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в Україні сформували 8 бригад “Гвардії Наступу”.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

1 квітня 2023, 19:42

Женіть куди подалі таких епіфаніїв, які використовують релігію для морального впливу на людей для ведення воєнних дій. Мораль для людини в їхньому християнстві - не вбивай, а вони оці церковники мабуть скотини. То що, привітать вас дурнів в Україні, що "сатанинське царство " вам таки вдалося створить? І правда, чи не все одно, з якою "вєрою" і в якого "бога" один народ буде вбивати інший. А хто ж подає пример? А ота гидота, яку вибрали у владу, і яка гидотою так і залишилася.

Бог

1 квітня 2023, 19:35

Ви мабуть йобнулися, отправлять людей на войну вбивать інших людей, і при цьому використовувать ще якихось недоцерковних піздюків щоб у людей не було моральних сумнівів в тому що вбивать собі подібних то аморально?


Новини