Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Києві помер 7-річний хлопчик, який постраждав від ракетного удару "Охматдиту"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві помер 7-річний хлопчик, який постраждав від ракетного удару "Охматдиту"

Хлопчик боровся за життя з 20 червня після падіння з велосипеду

12 липня 2024, 12:17
Поділіться публікацією:

У київському кардіоцентрі помер 7-річний Єгор Завадецький з Голиня, який став жертвою ворожого ракетного удару по лікарні "Охматдит”. Про смерть дитини у соцмережі повідомила мама хлопчика Анастасія Завадецька

У Києві помер 7-річний хлопчик, який постраждав від ракетного удару "Охматдиту"

Помер 7-річний хлопчик з Прикарпаття, який лежав в "Охматдиті"

Хлопчик 12 днів боровся за життя у стані коми після того, як отримав важкі травми внаслідок падіння з велосипеду, що призвело до набряку мозку і очей. Перебуваючи у вкрай важкому стані, його органи один за одним відмовляли, і, попри всі зусилля медиків, ранок 12 липня став для Єгора останнім.

"Коли Єгор впав з велосипеда, то основний удар був у печінку, саме на її з’єднання. У Києві нам сказала, що одну з половин потрібно видаляти. Майже дев’ять годин тривала операція, після якої син був дві доби при свідомості, говорив та реагував. Але в залишку, що зберігся, утворився тромб. І знову операція, яка тривала 3,5 години. Після цього у нього на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові".

Єгор Завадецький постраждав під час ракетного удару, коли він разом з матір'ю перебував у "Охматдиті". Інцидент стався в момент, коли хлопчик перебував у стаціонарі після операції. 

За словами лікарів, у Єгора відмовили нирки, печінка та шлунок, а також почала відмирати права рука. Дитину намагалися підтримувати на діалізі, але ослаблене тіло не змогло впоратися з наслідками травм. Його стан стабільно погіршувався, і кожен день боротьби був насичений надією та відчаєм.

Життя Єгора обірвалося в кардіоцентрі, куди його було перевезено з "Охматдита" у пошуках кращої медичної допомоги. На жаль, попри величезні зусилля медиків, вони не змогли врятувати маленьке життя.

Раніше  “Коментарі” писали, що міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив про смерть першої дитини внаслідок ракетного обстрілу лікарні "Охматдит", що стався 8 липня. Маленький хлопчик помер в одній із лікарень Києва, куди терміново транспортували після атаки.

Нагадаємо, що на момент обстрілу в лікарні було 627 маленьких пацієнтів, 50 з них отримали поранення. Обстріл забрав життя двох людей. Про це повідомили у прес-службі лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини