Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Києві пларинують знести пошкоджений корпус "Охматдиту"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві пларинують знести пошкоджений корпус "Охматдиту"

Повне відновлення "Охматдиту" розпочнеться зі зносу пошкоджених корпусів

12 липня 2024, 15:52
Поділіться публікацією:

У лікарні "Охматдит" незабаром розпочнеться будівництво нового корпусу замість старого, який був серйозно пошкоджений ракетним ударом 8 липня. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Роботи розпочнуться після підготовчих процедур та технічної оцінки будівлі.

У Києві пларинують знести пошкоджений корпус "Охматдиту"

У Києві пларинують знести пошкоджений корпус "Охматдиту"

Внаслідок ракетної атаки старий хірургічний корпус лікарні був так сильно пошкоджений, що його доведеться знести.

"Зараз відбувається процес технічного обстеження колишнього старого хірургічного корпусу, і швидше за все, він також підлягатиме зносу, — додав він. — Ми з командою "Охматдит" працюємо над медичним завданням, щоб почати проектувати на цій території новий корпус", — сказав міністр. .

Міністр додав, що зараз йде оцінка збитків, які були завдані атакою. Найближчим часом буде обрано підрядника, який візьме на себе будівництво.

На прес-конференції також було наголошено, що на території лікарні знаходяться об'єкти культурної спадщини, які також постраждали. Міністерство культури займається оцінкою та плануванням їх відновлення.

Віктор Ляшко повідомив, що вже зібрано понад 800 мільйонів гривень на проект. Ці кошти надійшли від партнерів, волонтерів, благодійних фондів та уряду. Головна мета — відновлення нового корпусу та заміна пошкодженого обладнання.

Вартість обладнання, яке потрібно замінити, оцінюється у 360-400 мільйонів гривень. Міністр також зазначив, що деякі виробники висловили готовність надати частину необхідного обладнання безкоштовно. Це значно прискорить процес відновлення та дозволить лікарні швидше повернутися до повноцінної роботи.

Раніше "Коментарі" писали, що в лікарні тривають першочергові роботи з відновлення електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, а також оцінка стану інших інженерних мереж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини