Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кабміні вже анонсували нові удари по російських кораблях
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні вже анонсували нові удари по російських кораблях

Виробництво дронів зросте близько 140 разів

16 вересня 2023, 13:40 comments7648
Поділіться публікацією:

Україна до кінця року збільшить виробництво дронів приблизно у 140 разів. Тому росіянам варто бути готовими до того, що кількість ударів по ворожих кораблях зросте в рази. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише "Reuters".

У Кабміні вже анонсували нові удари по російських кораблях

Удари по російським кораблям. Фото: із відкритих джерел

"Буде більше безпілотників, більше атак і менше російських кораблів. Це точно", — зазначив Федоров.

Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації додав, порівняно з минулим роком, вже до кінця 2023 року виробництво безпілотників в Україні збільшиться у 120-140 разів.

За словами Федорова, сьогодні тестуються системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів та наводити на них БПЛА навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

"Наразі це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються", — зазначив Федоров.

Останнім часом кількість атак на флот російських терористів значно побільшало. Зокрема, можна зазначити: поразка російського великого десантного корабля "Мінськ" та підводного човна "Ростов-на-Дону" під час нічної атаки на Севастополь. Підбиття російського ракетного корабля "Самум" у Криму за допомогою експериментального дрону "Морський малюк" (Sea baby). У дарунок по двох патрульних кораблях РФ типу "Василь Биков".

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ збільшила кількість дронів під час атак: у ЗСУ назвали цілі, які для росіян у пріоритеті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини