Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW пояснили, чому у Путіна активно просувають тему переговорів з Україною та Заходом
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW пояснили, чому у Путіна активно просувають тему переговорів з Україною та Заходом

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Путін не зацікавлений у серйозних переговорах із Україною

3 грудня 2022, 07:50 comments1744
Поділіться публікацією:

Переговори, підсумком яких стало б підписання мирної угоди між Україною та РФ – це точно не мета Кремля. Президенту Росії Володимиру Путіну такі переговори не потрібні. Як передає "Коментарі", таку думку в оновленому зведенні висловили аналітики Інституту вивчення війни.

У ISW пояснили, чому у Путіна активно просувають тему переговорів з Україною та Заходом

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що риторика Путіна вказує на те, що він не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною та зберігає максималістські цілі щодо війни.

В інституті припускають, що Путін, Лавров та Пєсков робили заяви про переговори, щоб створити у західних офіційних осіб уявлення, що Росію треба заманити на переговори.

Кремль, ймовірно, має намір створити динаміку, в якій західні офіційні особи запропонують Росії випереджаючі поступки, сподіваючись переконати її вступити в переговори, натомість не вимагаючи значних попередніх поступок з боку РФ, переконані в ISW.

Аналітики інституту зазначають, що заяви Путіна, Лаврова та Пєскова наголошують, якими можуть бути деякі з таких бажаних попередніх поступок: зменшення західної фінансової та військової допомоги Україні, визнання незаконної анексії Росією українських територій та обмеження на військові дії НАТО та Заходу в Європі.

В інституті зазначили, що Кремль зберігає розпливчастість у формулюваннях щодо предмета переговорів, ймовірно, для того, щоб переконати західних офіційних осіб розпочати переговорний процес без чіткого визначення, чи такі переговори будуть спрямовані на припинення вогню, мирний процес чи остаточну мирну угоду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — УПЦ МП може опинитися в Україні під забороною: про що свідчить ініціатива влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини