Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW назвали причину, чому Пригожин закликав Кремль закінчити "СВО"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW назвали причину, чому Пригожин закликав Кремль закінчити "СВО"

Пригожин виявився серед прихильників "заморожування" війни в Україні

22 квітня 2023, 07:50 comments1294
Поділіться публікацією:

Заклики голова ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина до Путіна закінчити так звану "СВО" і зосередитися на закріпленні російських сил на окупованих територіях може свідчити про те, що засновник ПВК "Вагнер" знайшов союзників у Міністерстві оборони РФ, які підтримують тимчасове заморожування війни . Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У ISW назвали причину, чому Пригожин закликав Кремль закінчити "СВО"

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Експерти ISW зазначають, що на початку квітня Пригожин публічно відновив співпрацю з Міноборони РФ і, схоже, повернув собі частину наданих Кремлем привілеїв після багатомісячної ворожнечі з російським військовим командуванням.

Американські аналітики вважають, що співпраця Пригожина з Міноборони РФ вказує на те, що глава "Вагнера", ймовірно, досяг домовленостей із російським військовим командуванням, запропонувавши Путіну виступити з пропозицією про тимчасове припинення вогню. Таким чином, йдеться у звіті, Пригожин хоче повернути собі можливість нарощувати сили та розширити політичні перспективи напередодні парламентських та президентських виборів до РФ.

В інституті наголосили, що раніше Пригожин також критикував максималістські цілі Путіна щодо війни в Україні та робив песимістичні прогнози про те, скільки часу знадобиться РФ для захоплення Донбасу. Відповідні заяви, які припустили в ISW, ймовірно, є частиною наративу про припинення вогню.

Аналітики інституту також зазначили, що клуб "Розгніваних патріотів", одним із керівників якого є Ігор Гіркін, нещодавно звинуватив Пригожина у підтримці зусиль, спрямованих на заморожування війни в Україні.

"Це звинувачення може свідчити про те, що Пригожин знайшов покровителя, який, ймовірно, пов'язаний з російським Міноборони, який підтримує тимчасове заморожування війни в Україні з політичних причин", – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — настав час припинити "СВО": про що говорить заклик Пригожина . Експерти у ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини