Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW назвали причину, чому на взяття Бахмута Кремль кидає саме «вагнерівців»
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW назвали причину, чому на взяття Бахмута Кремль кидає саме «вагнерівців»

Експерти ISW вважають, що РФ використовує ПВК "Вагнера" для взяття Бахмута, щоб мінімізувати втрати армії

12 квітня 2023, 07:20 comments2854
Поділіться публікацією:

Бахмут Донецької області вже котрий місяць поспіль залишається однією з найгарячіших точок на карті боїв. З російського боку штурмують місто саме підрозділи ПВК "Вагнер". У Міноборони РФ і надалі мають намір використати бойовиків ПВК "Вагнера" для захоплення Бахмута, таким чином зводячи до мінімуму втрати серед кадрової армії. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ISW назвали причину, чому на взяття Бахмута Кремль кидає саме «вагнерівців»

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що в Міноборони РФ підтвердили — бойовики ПВК "Вагнера" складають основну частину військ, які прагнуть захопити Бахмут Донецької області. І саме ці підрозділи зазнають основних втрат на цьому напрямі. У той час, як невказані підрозділи ВДВ армії РФ забезпечують підтримку на флангах на північ і південь від міста.         

Російські сили ВДВ на флангах, ймовірно, націлені лише на утримання флангів, а не на якісь значні наступальні дії. Таким чином, Міноборони Росії має намір використати групу "Вагнера" для захоплення Бахмута, зводячи до мінімуму втрати серед кадрової армії.

Це підтверджує попередні оцінки експертів ISW про те, що війська РФ прагнуть використати бойовиків ПВК для захоплення Бахмута, а потім витіснити їх та взяти на себе відповідальність за перемогу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить рішення Кремля з електронними повістками – перед якою дилемою опиняться росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські окупанти натякнули, що невдовзі у Криму може стати небезпечним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини