Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Херсоні полковник поліції РФ організував «місце тортур» для цивільних: щонайменше трьох українців закатовано до смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Херсоні полковник поліції РФ організував «місце тортур» для цивільних: щонайменше трьох українців закатовано до смерті

Прокурори Херсонської обласної прокуратури повідомили про підозру заступнику начальника управління "Росгвардії" Ростовської області, полковнику поліції РФ, котрий під час окупації Херсона організував у місті катівню для сотень українців

11 травня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, пишуть "Коментарі".

У Херсоні полковник поліції РФ організував «місце тортур» для цивільних: щонайменше трьох українців закатовано до смерті

Місце тортур українців. Фото Херсонської обасної прокуратури

Він особисто віддавав накази вчиняти насильство проти цивільних. У захопленому приміщенні ізолятора тимчасового тримання з березня по жовтень 2022 р фізичних та моральних знущань зазнали понад двісті осіб. За даними слідства, понад сто шістдесят звернулися до правоохоронців.

"Це були переважно проукраїнські активісти, волонтери, ветерани, родичі правоохоронців. Декого тримали годинами, інших — місяцями. У жахливих антисанітарних умовах. Били та катували, обмежували в їжі та воді, відмовляли у наданні медичної допомоги. Щодо щонайменше 17 чоловіків застосовували тортури статевих органів електрострумом", — пишуть прокурори.

Із затриманих вибивали зізнання у тому, чого вони не робили, їх примушували визнавати окупаційну владу та виправдовувати дії РФ. А також звинувачували у співпраці з рухом опору й вимагали розповісти інформацію про українські Сили оборони. Шістьох із бранців вивезли на тимчасово окуповані території, ще трьох жорстоко закатували до смерті.

"Цей випадок, на жаль, є непоодиноким. Лише на Херсонщині виявлено 11 катівень та 13 місць несвободи. Перевіряється інформація щодо незаконного утримання майже 1000 людей", — підкреслив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Також, про підозру повідомили трьом спільникам полковника поліції РФ. Усіх чотирьох підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Читайте також на сайті "Коментарі", — В Кенії у жертв секти насильницьким методом вилучали органи: пастор змушував віруючих голодувати У Кенії, у масових могилах знайдено понад сотню тіл. Частина із них — без внутрішніх органів. Поховання виявили у квітні цього року. Серед жертв – і діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини