Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС

За даними української розвідки, на сьогоднішній день загрози підриву ЗАЕС немає

16 серпня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

В українській розвідці заспокоїли українців, зазначивши, що зараз ймовірність провокацій з боку російських загарбників на Запорізькій АЕС набагато нижча, ніж раніше, вона мінімальна. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві ГУР Міноборони для "ТСН".

У ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

За даними української розвідки, окупанти мають на меті ще більше посіяти паніку серед українців.

"Щодо можливої провокації росіян на ЗАЕС, то зараз небезпеки немає. Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звичайно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше, — ГУР, президент та інші спецслужби обов'язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто", – прокоментували у Головному управлінні розвідки.

Зазначимо, сьогодні низка ЗМІ опублікувала інформацію про те, що російський диктатор Володимир Путін ухвалив рішення підірвати захоплену російськими окупаційними військами ЗАЕС. Росіяни планують теракт наприкінці серпня-початку вересня. Також нібито в цей же час Кремль може здійснити провокації на Курській АЕС, звинувативши Україну в цьому.

Раніше вже був період, коли тему можливого теракту на ЗАЕС також активно обговорювали. Тоді глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що загроза теракту на Запорізькій АЕС, про яку йшлося останнім часом, зменшується. За словами голови ГУР, було вжито певних дій у цій сфері – як публічних, так і непублічних. З Вашингтона теж надійшов сигнал, що там уважно стежать за ситуацією навколо ЗАЕС та можливими провокаціями з боку окупаційних військ. Що можна сказати щодо ситуації навколо ЗАЕС останнім часом і на даний момент? Наскільки великі ризики? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини