Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли, які шанси у Росії на фронті у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли, які шанси у Росії на фронті у 2023 році

В українській розвідці впевнені, що Росія продовжуватиме наступати у 2023 році.

2 січня 2023, 10:00 comments2739
Поділіться публікацією:

Незважаючи на заяви спікерів Кремля про те, що Росія готова до затяжної війни проти України, Москва намагатиметься зробити все можливе, щоб у 2023 році завершувати війну проти України. І для цього путінський режим намагатиметься проводити нові наступи на фронті. Як повідомляє портал "Коментарі", про це представник ГУР Міноборони Андрій Черняк розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

У ГУР розповіли, які шанси у Росії на фронті у 2023 році

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У ГУР Міноборони достатньо фактів, які б підтверджували, що російські війська запланували серію наступальних дій на 2023 рік. Наразі російське керівництво розуміє, що жодної з публічно заявлених цілей війни проти України не досягнуто. Тому відступати їм нікуди, адже тоді на російську владу чекає повний провал.

За словами Андрія Черняка, питання лише в тому, на яких територіях окупанти планують наступати. Розвідка поки що не може дати точний прогноз щодо цього.

"Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі чи сходу. Такі дії ворога передбачаються і наші війська до цього готові", — наголосив Черняк.

Він додав, що дуже довго вже обговорюється ймовірність повторного наступу на Київ з боку Білорусі, але поки що про це немає сенсу говорити, адже тих коштів і сил, які зосередили росіяни поблизу північного кордону України, недостатньо для повторного наступу.

Андрій Черняк зазначив, що точно можна спрогнозувати, так це те, що російські загарбники намагатимуться втримати сухопутний коридор у Крим і захопити всю Донецьку область. Але ЗСУ це добре розуміють і мають свої плани щодо цього.

Також у розвідці вважають, що повторного наступу ворога на Херсон не відбудеться, бо росіянам не вдасться форсувати річку Дніпро та контратакувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Путін готує Росію до нової хвилі мобілізації: чому це може стати помилкою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/ukr/news
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини