Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли про перехід у полон трьох груп росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли про перехід у полон трьох груп росіян

Головне управління розвідки Міноборони провело операцію зі здачі у полон трьох груп росіян на чолі з молодшим офіцером

30 вересня 2023, 19:13
Поділіться публікацією:

У ГУР розповіли про проведення спецоперації "Бариня", під час якої на Херсонщині сдалися в полон 12 росіян, разом з лейтенантом Даніїлом Алфьоровим. Про це повідомляють "Коментарі"

У ГУР розповіли про перехід у полон трьох груп росіян

Даніїл Алфьоров - в центрі

За словами представника ГУР МО України Андрія Юсова, Алфьоров з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки. Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців РФ у полон, трьома групами. Коли нависла загроза над життям самого Алфьорова, він був евакуйований Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Як розповів сам лейтенант Алфьоров, який був присутній на пресконференції, він у 2018 році закінчив Московське вище загальновійськове командне училище. На Херсонщині, де вони опинилися після вторгнення в Україну, він командував взводом окупаційних військ на правому березі Дніпра у Херсонській області. Тут вони отримали наказ переправлятися на човнах на острови посеред Дніпра. Під час виконання цього наказу у його підрозділі з'явилися перші "300-ті", а згодом і "500-ті" — відмовники. Для боротьби з цим відмовниками командир батальону створив підрозділ, бійці якого кидали у "яму" чи прив'язували до дерева відмовників. 

Алфьоров підкреслив, що є противником безглуздої війни Путіна.

В свою чергу, представники ГУР наголосили, що Україна виконувала й буде й надалі дотримуватися Женевської конвенції щодо військовополоненних. Тому всі взяті на себе зобов'язання Україна дотримає.

Тим часом, стало відомо про нові інвестиції Bayraktar в Україну.

Кулеба розповів, що Африку вже цікавить не лише українське зерно.

А Кремль використовує вагнерівців, але є важливий нюанс



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини