Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка: Кремль використовує вагнерівців, але є важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка: Кремль використовує вагнерівців, але є важливий нюанс

У розвідці Британії вважають, що довіра до вагнерівців у Кремля втрачена остаточно

30 вересня 2023, 10:55 comments2661
Поділіться публікацією:

Російське керівництво після невдалого бунту ПВК "Вагнера" продовжує використовувати найманців. Однак тепер їм не довіряють і більше стежать за ними. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка: Кремль використовує вагнерівців, але є важливий нюанс

ПВК Вагнера. Фото: з відкритих джерел

Розвідка нагадує, що 29 вересня Кремль показав відео зустрічі російського диктатора Володимира Путіна із колишнім начальником штабу "Вагнера" Андрієм Трошевим. Йому доручили проводити мобілізацію так званих "добровольчих бойових загонів".

Британські фахівці зазначають, що Трошев під час бунту колишнього ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина перейшов на бік відомства Шойгу і закликав бойовиків підписувати контракти з Міноборони. Багато ветеранів "Вагнера" прямо називають його зрадником.

На зустрічі з російським диктатором Путіним також був заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров. Нещодавно він їздив у турне африканськими країнами. Кремлівська підтримка Трошева та Євкурова вказує, що Росія продовжує використовувати приватні військові компанії та планує майбутнє "Вагнера", зазначають у британській розвідці.

"Він (Ред. – Кремль) готовий спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у Глобальному Півдні, але, ймовірно, під великим наглядом з боку Кремля", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін доручив колишньому начальнику штабу групи "Вагнер", полковнику у відставці Андрію Трошеву зайнятися формуванням добровільних підрозділів. Про що свідчить цей крок? До чого можуть призвести чергові кремлівські ігри з найманцями та добробатами? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини