Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР пояснили, що окупанти приховують за "евакуацією" у Запорізькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР пояснили, що окупанти приховують за "евакуацією" у Запорізькій області

Загарбники намагаються приховати контррозвідувальні та фільтраційні заходи

15 травня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Російські загарбники влаштували так звану "евакуацію" населення із захоплених територій Запорізької області, щоб приховати контррозвідувальні та фільтраційні заходи в тих районах, де, на їхню думку, незабаром будуть йти активні бойові дії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

У ГУР пояснили, що окупанти приховують за "евакуацією" у Запорізькій області

Евакуація у Запорізькій області

"Росіяни в Запорізькій області евакуювали своїх прихильників та колаборантів. Водночас вони намагаються вивозити документи та матеріальні засоби — побутову техніку, викрадені автомобілі тощо, які можуть бути потенційно знищені внаслідок бойових дій. Тобто все, що для них є цінним, вони вивозять", – розповів Черняк.

За його словами, під прикриттям так званої евакуації цивільного населення росіяни справді проводять контррозвідувальні та фільтраційні заходи на тих територіях, де, на їхню думку, відбуватимуться активні бойові дії.

Крім того, зазначили у розвідці, росіяни проводять примусову депортацію під виглядом евакуації з територій, де, як вони вважають, відбуватимуться бойові дії.

"Вони (Ред. – росіяни), по-перше, не хочуть, щоб населення могло спостерігати за їхньою підготовкою до боїв – тобто це певні контррозвідувальні заходи. Це також і фільтраційні заходи, оскільки насамперед відбувається вивезення проукраїнського населення. І, по-третє, росіяни бояться проведення на цих територіях якогось партизанського руху та внутрішнього спротиву", — зазначає Черняк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — другий тиждень травня видався для України сповненим як позитивних, так і негативних подій. ВСУ почали відсувати супротивника в Бахмуті, викликавши істерику серед російських найманців та пропагандистів. У свою чергу, країна-агресор продовжує завдавати ракетних та дронових ударів. Було також чимало важливих політико-дипломатичних моментів. Експерти проаналізували їх спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини