Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень щодо війни в Україні

В українській розвідці вважають, що у лютому-березні російські загарбники намагатимуться виконати завдання Путіна - окупувати весь Донбас

23 січня 2023, 13:05 comments1265
Поділіться публікацією:

Найзапекліші бої у березні-лютому українська розвідка прогнозує у Луганській та Донецькій області. Росіяни намагатимуться виконати поставлене Кремлем завдання про вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень щодо війни в Україні

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

"Будуть активні бойові дії на Донецькому та Луганському напрямках. Герасимов не виконав те завдання, яке перед ним ставили. Перше – це повна окупація Донецької та Луганської областей. Так, лютий-березень будуть активними бойовими діями, і саме в Луганській та Донецькій областях", – зазначив Скібіцький.

По його словам. Українська розвідка фіксує, як росіяни намагаються посилити угруповання своїх військ на Донбасі за рахунок перекидання з Білорусі 2-ї механізованої дивізії та 1-ї танкової армії. При цьому є можливість, що вони знову захочуть вдарити у бік Куп'янська Харківської області. Також є ймовірність, що росіяни можуть наступати на Луганщині. щоб відкинути ЗСУ.

Вадим Скібіцький також розповів, що російські війська вже починають діяти інакше, ніж якийсь місяць-два тому. Це пов'язано з зміною військового керівництва.

"Це і є почерк Герасимова. Чому? Тому що на початку повномасштабної агресії ми чітко знали, що на всіх напрямках у другому ешелоні, по суті, у стратегічному резерві знаходилися десантники, а в наступі на Київ вони взагалі виконували основне завдання. Ми очікуємо, що і зараз буде більш активне застосування повітрянодесантних військ", – зазначили в ГУР.

Читайте також на порталі "Коментарі" — корупційні скандали в уряді: чому вони випливли саме зараз – у чому головна небезпека.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

semmm

23 січня 2023, 15:31

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини