Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР назвали причину – чому окупанти змінили тактику ракетних ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали причину – чому окупанти змінили тактику ракетних ударів по Україні

РФ хоче завадити контрнаступу ЗСУ

20 квітня 2023, 11:30 comments3114
Поділіться публікацією:

Російські війська змінюють тактику масованих ракетних ударів по Україні. Наразі противник взяв умовну перерву, щоб накопичити сили для атак тих цілей, які важливі через контрнаступ українських захисників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

У ГУР назвали причину – чому окупанти змінили тактику ракетних ударів по Україні

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

В українській розвідці наголошують, порівняно із зимовим періодом, спостерігається зміна тактики ракетного терору, бо перший етап провалився – енергетичний ракетний бліцкриг зазнав абсолютного фіаско.

"Витративши для себе критичну частину ракетного потенціалу, ворог не досяг бажаного результату. Так, сьогодні тактика змінюється і ця умовна перерва застосовується для накопичення тільки завдання будуть інші — це значною мірою не об'єкти енергетичної інфраструктури, а, наприклад, все, що стосується логістики" , підготовки військових цілей у контексті спроб зірвати українські наступальні дії", — зазначив Андрій Юсов.

Представник розвідки нагадав, що росіяни такі спроби робили і раніше, на першому етапі повномасштабного вторгнення.

"Якщо ми говоримо про зимовий період, то заявлялися військові цілі, але цілями були саме мирні об'єкти, об'єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Сьогодні тактика буде іншою", — наголосив він.

Водночас, за словами Юсова, відновити той потенціал за кількістю та якістю, який уже витрачений у період повномасштабного вторгнення ворог не зможе, навіть якщо триматиме паузу до вересня, а "до вересня він тримати паузу не буде".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW пояснили, чому війська РФ активніше почали використовувати "Шахеди".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини