Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР назвали кількість ракет, які Росія виробляє на місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали кількість ракет, які Росія виробляє на місяць

РФ регулярно використовує новостворювані ракети

6 вересня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Росія виробляє десятки крилатих ракет "Калібр" на місяць, але цього все одно недостатньо, щоб відновити їхні запаси. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

У ГУР назвали кількість ракет, які Росія виробляє на місяць

Російські ракети. Фото: з відкритих джерел

Представник розвідки розповів, що з виробництвом "Калібрів" у росіян краще справи, а ось з виробництвом "Іскандерів" – гірше. Тут на місяць виходить виробляти значно меншу кількість одиниць. Міноборони з таким темпом війни в Україні не встигає не те, що відновлювати запаси, які були до повномасштабного вторгнення, а навіть виконувати запити, які з'являються сьогодні.

За словами Юсова, контрабанда допомагає росіянам отримувати деякі технології, але цього все одно замало для того, щоб закрити потреби російського ВПК.

Представник української розвідки зазначив, що ворожий ВПК зараз зорієнтований на розконсервацію і по можливості – модернізацію чи відновлення старої радянської техніки. Можливості щодо глибокої модернізації виробництва нових озброєнь суттєво зменшились у РФ через запровадження санкцій.

"Насправді, росіяни мають серйозні проблеми з сучасною оптикою, електронікою, чіпами і схемами. І сьогодні немає однозначного джерела, яке дозволило б їм вирішити ці проблеми", — зазначив Андрій Юсов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у серпні росія помітно активізувала ракетні удари по Україні. 11 серпня вона намагалася атакувати Київ аеробалістичними ракетами типу "Кинджал". Того ж дня окупанти намагалися знищити військові аеродроми (включаючи Старокостянтинів у Хмельницькій області), а на Івано-Франківщині – молодих українських льотчиків, яких відібрали для навчання на винищувачах F-16. У ніч на 14 серпня була масована атака дронів та ракет на Одесу та Одеську область. У ніч на 15 серпня мішенями ворога стали Дніпро, Львів, Луцьк, низка інших міст, зокрема Донецької області. Експерти продовжують аналізувати спеціально для видання "Коментарі" ракетні можливості Росії і те, що може цьому протиставити Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини