Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі попереджають про зростання загрози наступу з Білорусі: став відомий напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі попереджають про зростання загрози наступу з Білорусі: став відомий напрямок

Напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону

20 жовтня 2022, 18:02
Поділіться публікацією:

У Генштабі заявили, що загроза наступу росіян з території Білорусі зростає. Але мова йде не про атаку на столицю України. Таку заяву зробив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу, 20 жовтня.

У Генштабі попереджають про зростання загрози наступу з Білорусі: став відомий напрямок

У Генштабі заговорили про загрозу з Білорусі (фото з відкритих джерел)

У Генштабі вважають, що ворог прагне  перерізати основні логістичні артерії країни на заході України.

"Загроза відновлення збройних сил Росії наступу на північному напрямку зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів", – повідомив Громов.

Окрім цього, Громов повідомив, що Білорусь передала під повний контроль Росії відповідні аеродроми та іншу військову інфраструктуру своєї країни. Сьогодні, там розгортають авіаційні підрозділи та інші війська збройних сил РФ.

"В рамках зазначеного на території Білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів, розмістила на своїх аеродромах літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу "Калібр", – наголосив представник Генштабу Збройних сил України.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що РФ перекинула з Сирії до України велику кількість військових та комплекси ППО С-300. РФ вирішила забрати частину своїх військових та техніку з Сирії. Так, стало відомо, що ворог перекинув велику кількість солдат та системи ППО С-300 до України. За інформацією журналістів видання, з Сирії вивели два батальйони. За приблизними підрахунками, це може від 1200 до 1600 солдатів. Як повідомило ще одне джерело, військових було набагато більше.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини