Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перекинула з Сирії до України велику кількість військових та комплекси ППО С-300: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перекинула з Сирії до України велику кількість військових та комплекси ППО С-300: подробиці

На думку західних дипломатів, це може змінити ставлення Ізраїлю до постачання зброї українським військовим

20 жовтня 2022, 16:57
Поділіться публікацією:

РФ вирішила забрати частину своїх військових та техніку з Сирії. Так, стало відомо, що ворог перекинув велику кількість солдат та системи ППО С-300 до України. Про нові плани Росії пише The New York Times.

РФ перекинула з Сирії до України велику кількість військових та комплекси ППО С-300: подробиці

РФ перекидає техніку та окупантів з Сирії (фото з відкритих джерел)

За інформацією журналістів видання, з Сирії вивели два батальйони. За приблизними підрахунками, це може від 1200 до 1600 солдатів. Як повідомило ще одне джерело, військових було набагато більше.

Дехто із західних дипломатів переконаний, що після цього кроку, Ізраїль може змінити свою позицію щодо постачання зброї українським захисникам. До цього, в Ізраїлі ймовірно побоювалися, що у відповідь на постачання зброї Україні, РФ могла застосувати ці системи проти ізраїльських літаків у Сирії.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки. Німеччина більше не залежить від своєчасного постачання енергоносіїв РФ і на високому рівні підготувалася до майбутньої зими. Як передає видання "Коментарі", про це під час виступу в Бундестазі заявив канцлер ФРН Олаф Шольц. Перед відкриттям саміту ЄС у Брюсселі канцлер Німеччини закликав європейські країни до єдності на тлі наростаючих загроз, спричинених енергетичною кризою, спровокованою Росією. При цьому Олаф Шольц висловив упевненість у тому, що Євросоюзу вдалося подолати новий виклик та впоратися з кризою. Сьогодні об'єднана Європа виходить із кризи ще сильнішою та впевненішою в собі. Розрахунок Кремля на те, що Європа не впорається з енергетичною кризою, повністю провалився. За словами Шольца, те, що Путін вирішив змінити тактику у війні проти України та почати масово обстрілювати громадянську інфраструктуру – це не допоможе змінити хід війни. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини