Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Фінляндії назвали країну, яка допоможе завершити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії назвали країну, яка допоможе завершити війну в Україні

Очільниця МЗС Фінляндії Еліна Валтонен назвала країну, яка може натиснути на Росію та зупинить війну в Україні.

9 листопада 2023, 10:35 comments2331
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія, яка стала членом НАТО у 2023 році, сподівається, що Китай засудить Росію за її повномасштабне вторгнення в Україні та буде однією з країн, яка допоможе припинити війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nikkei Asia.

У Фінляндії назвали країну, яка допоможе завершити війну в Україні

Очільниця МЗС Фінляндії Еліна Валтонен. Фото з відкритих джерел

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен очікує, що Азія буде посилювати безпекові зв’язки в регіоні, тому Китай може вплинути на Росію, щоб припинити військові дії.

"Звичайно, ми сподіваємося, що Китай також засудить вторгнення", — сказала Валтонен та додала, що Пекін "може зіграти дуже значну роль у припиненні війни".

Еліна Валтонен вказує, що Китай може натиснути на Росію, як на свого союзника, а також як член Ради безпеки ООН.

Фінляндія раніше зосереджувалась переважно на торгівлі з Азією, однак після вторгнення Росії в Україну Валтонен вказує, що країна буде брати більш активну роль у глобальній безпеці та обороні.

"Якщо ми подивимося на Китай, якщо ми подивимось на події в Індо-Тихоокеанському регіоні, я вважаю, що цілком природно, що не лише НАТО, але й окремі країни Європи, такі як Фінляндія, також починають дивитися в цьому напрямку", — розповіла Валтонен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спільний проєкт Китаю та Росії припинив своє існування. У КНР заявили, що будуть його розвивати без втручання Москви. Таке рішення Китай прийняв через санкції проти Росії, яка не може виконати свої зобов'язання.

Також "Коментарі" писали про президента України Володимира Зеленського, який розповів  про план бойових дій на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини