Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Європі знову підрахували, скільки часу та грошей треба Україні для перемоги у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі знову підрахували, скільки часу та грошей треба Україні для перемоги у війні

Британський генерал Річард Берронс зазначив, що реальний розмір допомоги для української армії має становити близько 75 млрд євро на рік протягом 2-3 років

27 листопада 2023, 20:35
Поділіться публікацією:

Щоб перемогти Росію у  війні, Києву  при умовах  збільшеного розміру допомоги від країн-партнерів буде потрібно  кілька років. Як  інформує  Defence Express, про це  висловивсь  колишній генерал  з Британії, екс-керівник Об'єднаного командування збройних сил Великої Британії Річард Берронс.

У Європі знову підрахували, скільки часу та грошей треба Україні для перемоги у війні

Річард Берронс (фото з відкритих джерел)

Як стверджує Берронс, реальна сума допомоги  українським   військовим  повинна  становити  майже 75 млрд євро за один рік  на період  2-3 роки, що допоможе одержати  перемогу.

Як  інформує  медіа, від партнерів за перший рік повномасштабної  війни  Україна,  як стверджує генеральний секретар  НАТО Єнс Столтенберг, отримала військову допомогу на  65 млрд.  На яку суму військова допомога надійшла  в цьому році,  то остаточно ще не з’ясовано, проте  навряд чи за 2023 рік будуть  більші цифри.  І далі  продовження  надходження військової допомоги  хоча б  в аналогічних обсягах, викликає значні занепокоєння.

Британський генерал сказав,   що в  ситуації, коли запасів  для підтримки  вже не лишилось, потрібно мобілізовувати промислові підприємства.

"У них на "полиці" нічого не залишилось, у нас на "полицях" нічого не залишилось. Ми віддали все що зберігали. Єдиний шлях перемогти — це наша мобілізація промисловості та нашої волі. Й не говорити мені те, що це неможливо, бо ви представники економіки розміром у 15 трильйонів євро на рік", -  продовжив військовий

 Як зазначив Берронс,   питання  озброєного протистояння вже європейських  учасників НАТО з Росією — це один  ймовірний розвиток,  коли  Путін  матиме навіть  частину окупованої  української території. 

"Європейська оборона складає близько 1 трильйона євро на рік. Близько 850 млрд з них — це внесок США… Але треба розуміти, що США більше не хочуть "нести" НАТО так, як вони це робили все життя Альянсу", — зазначає генерал.

Як  інформує далі  Defence Express, реальний внесок європейських   учасників  НАТО щодо власної оборони  складає  тільки 15% від загальної потреби.

"Й дуже не дарма ці цифри були озвучені. Бо єдина умова не отримати оборонні витрати у розмірі 1 трильйона євро на рік, або хоча б рівні 500 млрд євро на рік — це якраз 75 млрд євро на рік протягом 2-3 років для України, які дозволять нівелювати загрозу РФ для всієї Європи", -  написали журналісти видання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи дійсно у РФ рекордні втрати

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини