Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Європі ще одна країна хоче стати посередником у переговорах із Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі ще одна країна хоче стати посередником у переговорах із Путіним

Канцлер Австрії заявив про готовність контактувати з Путіним

12 грудня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що він готовий поновити діалог із президентом Росії Володимиром Путіним, якщо це допоможе завершити війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на телеканал "ORF2".

У Європі ще одна країна хоче стати посередником у переговорах із Путіним

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Карл Нехаммер нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення Росії до України він спілкувався з Путіним двічі.

У квітні лідер Австрії здійснив офіційний візит до Москви і став першим лідером Європи, який відвідав Росію з початку війни. Тоді Путін вперше особисто спілкувався з австрійським канцлером – вони не зустрічалися та не говорили телефоном з моменту його вступу на посаду.

Вдруге Нехаммер та Путін мали розмову по телефону. Тоді офіційно було заявлено, що ключовими темами переговорів стали питання обміну полоненими, гуманітарні питання та вивезення українського продовольства через українські морські порти.

"Ми нейтральна країна, маємо особливий статус у ЄС, і саме з цієї причини мені було важливо спробувати відіграти посередницьку роль у переговорах", — заявив канцлер Австрії.

Нехаммер неодноразово наголошував, що Австрія у питаннях війни займає нейтральну позицію, але є низка питань, які дуже турбують австрійців і це. насамперед, якнайшвидше припинення вогню в Україні, а також гуманітарні аспекти.

Варто зазначити, що, крім Австрії, активно просуває роль посередника Туреччина в особі її президента Ердогана, який постійно пропонує мирні переговори та діалог з Путіним. Також за постійний контакт із Путіним та послаблення санкцій виступає прем'єр-міністр Угорщини Орбан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка ЄС, дефіцит пального, визнання РФ країною-терористом: що прогнозують наступного тижня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини