Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЄС знову заблокували 11-й пакет санкцій проти РФ: хто проти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС знову заблокували 11-й пакет санкцій проти РФ: хто проти

Угорщина та Греція, як і раніше, блокують прийняття 11-го пакету санкцій проти РФ

8 червня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Угорщина та Греція знову заблокували 11-й пакет санкцій ЄС проти Росії. Вони вимагають скоротити у ньому список підсанкційних компаній, про "спонсорів війни". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

У ЄС знову заблокували 11-й пакет санкцій проти РФ: хто проти

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Так, на засіданні Комітету постійних представників ЄС країни вимагали виключити деякі компанії зі списку тих, хто підтримує зусилля РФ щодо подолання санкцій.

Крім того, як йдеться у матеріалі "Politico", кілька країн ЄС, зокрема Німеччина та Франція, стурбовані забороною на обхід. Їх непокоїть, що це може зашкодити дипломатичним відносинам. Європейська комісія вже послабила свої початкові пропозиції, щоб врахувати ці побоювання, і один із дипломатів сказав, що це питання здається "вирішальним".                                                                          

Комісія підготувала та розробила ще одну версію пропозиції про санкції перед зустріччю в середу, але все одно це не спрацювало, компромісне рішення так і не було прийнято, заявили чотири дипломати. Посли ЄС тепер знову обговорюватимуть цю пропозицію на своїй зустрічі наступної середи, 14 червня, сподіваючись тоді подолати всі розбіжності.

"Ми наближаємось", — цитує видання одного із дипломатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ навчилася оминати санкції – які висновки має зробити Захід перед новими обмеженнями. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США можуть послабити санкції проти РФ уже зараз: чому причина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини